Johan Bäckman raportoi Syyriasta, Vol. I

Dosentti Johan Bäckman on tällä hetkellä Syyriassa, ja hän kertoo Facebook-sivullaan maan tilanteesta ja tapahtumista.  Lisään hänen Syyria-päivityksiään blogiini sitä mukaa kuin niitä tulee. Myös Webster Griffin Tarpley on Syyriassa tarkkailemassa, mutta siitä lisää myöhemmin.  Bäckman on tähän mennessä kirjoittanut seuraavaa:

 SYYRIAA TARKKAILEMASSA, OSA 1. Täällä Damaskos! Venäjän lähettämä tarkkailijadelegaatio aloitti työnsä tänään. Tehtävämme on tarkkailla Syyrian tilannetta. Syyrian opiskelijaliiton kutsumaan delegaatioon kuuluu noin 20 henkeä: muutama Nashi-komissaari, eri puolueiden nuorisojohtajia, Venäjän Komsomol-johtaja, arabian taitoisia nuoria venäläisiä toimittajia sekä arabimaihin erikoistuneita nuoria tutkijoita. Kierrämme Syyriaa toista viikkoa. Annoin jo lentoasemalla haastattelut kahdelle syyrialaiselle tv-kanavalle ja Syyrian tietotoimistolle. Ihmettelin Suomen ulkoministeriön propagandaa, jossa kehotetaan poistumaan Syyriasta. Miksi? Eikö UM halua että Syyrian tilannetta selvitetään? Illalla kuljeksimme yli 9 000 vuotta vanhan Damaskoksen ikivanhoja kapeita katuja. Täällä on vaikuttanut yli 30 sivilisaatiota. KYSY LISÄÄ TEKSTAAMALLA +358 40 503 5474

* * *

SYYRIAA TARKKAILEMASSA, OSA 2. Syyriassa on osoitettu mieltä lähinnä presidentti Assadin puolesta. Isoja mielenosoituksia on paljon. Ilmapiiri on ainakin Damaskoksessa melko leppoisa, ainakin sisäisesti, mutta ulkomaiden suuntaan vähän pelokas. Reuters ja Al Jazeera vääristelevät Syyrian tilanteesta avoimesti. Helsingin Sanomat jatkaa disfinformaatiokampanjaansa. Informaatiosota on selvästi muuttanut muotoaan, se on muuttunut härskimpään suuntaan. Monet ihmiset ovat jo tänään ehtineet valitella meille länsimedian valheellista tiedotusta. Reutersia syytettiin suorasta valhetelusta. Väitteitä Assadin hyökkäyksistä omaa kansaansa vastaan pidetään valheellisena vääristelynä. Pääkaupungin ulkopuolella on rauhatonta, siellä on liikkunut ryösteleviä bandiitteja. Asialla ovat usein islamistifundamentalistit, jotka toimivat terroristeina monissa maissa. KYSY LISÄÄ TEKSTAAMALLA NUMEROON +358 40 503 5474!

* * *

 SYYRIAA TARKKAILEMASSA, OSA 3. Naisen asema on Syyriassa parempi kuin muissa arabimaissa. Täällä naiset pukeutuvat länsimaisesti, ajavat autoa, käyvät töissä ja opiskelevat. Syyriassa on paljon naisia kansanedustajina, ministereinä, johtotehtävissä. Varapresidenttikin on nainen. Syyria on arabimaailman maallistuneimpia maita, mikä ärsyttää fundamentalisteja. Syyrian vastainen informaatiosota on kriitikkojen mukaan arabifundamentalistien tekosia. Ne kun haluaisivat luoda Lähi-Itään ääri-islamilaisen valtion. Syyriassa mies voi lain mukaan ottaa enintään neljä vaimoa. Se on kuitenkin harvinaista, koska nykyisin ensimmäinen vaimo usein vastustaa uutta vaimoa. Presidentti Assadillakin on ”vain” yksi vaimo. Koraanin mukaan uutta vaimoa ei kuitenkaan voi ottaa tuosta vaan, sillä tarvitaan joku syy. Sellaiseksi riittää eritoten ensimmäisen vaimon lapsettomuus tai sairaus. KYSY LISÄÄ TEKSTAAMALLA NUMEROON +358 40 503 5474

* * *

 SYYRIAA TARKKAILEMASSA, OSA 4: VAARALLINEN LEIMA. Syyrian laki kieltää maahantulon henkilöltä, joka on käynyt Israelissa. Syyria ei tunnusta Israelia valtioksi ja pitää Israelin leimaa passissa väärennöksenä, joka mitätöi passin asiakirjana. Jokaisen syyrialaisen sukulaisia on kaatunut Israelin vastaisissa sodissa, ja Israelissa kävijöitä epäillään vakoojiksi. Jotkut arabimaat sotkevat Israelin leiman omilla leimoillaan tai liimaavat päälle tarran. Nokkelat matkalaiset pyytävät Isrealilta leimat erilliselle paperille tai hankkivat uuden passin ennen Syyrian matkaa. Toisaalta Israelkaan ei mielellään päästä maahan Syyriassa käyneitä.

* * *

Katso myös osa 2: https://derweltschmerz.wordpress.com/2011/11/20/johan-backman-raportoi-syyriasta-vol-ii/

Mainokset