Diane Hennacy Powell: Kuudes aisti – Aivojen yliaistilliset mahdollisuudet

Neuropsykiatri ja Harvardin professori Diane Hennacy Powell on kirjoittanut kirjan ESP-ilmiöistä. ESP:llä (Extra-Sensory Perception) tarkoitetaan parapsykologiassa telepatian, clairvoyancen ja prekognition kaltaisia ilmiöitä. Hän kuulemma kaataa kirjassaan skeptikkojen olettamuksia siitä, että tällaisten ilmiöiden ottaminen vakavasti olisi uskoa ”yliluonnolliseen”.

En ole lukenut vielä kirjaa, mutta voisin ottaa sen luettavaksi. Pitäisin erittäin positiivisena kehityksenä sitä, jos parapsykologia voisi kehittyä New Age -touhun ja prototieteen – jollaiseksi Marcello Truzzi sitä kutsui – asteelta vakavasti otetuksi tieteenalaksi. Kannattaa tutustua myös noetiikkaan (noetics, noetic studies).

Yliaistilliset ilmiöt ovat kiistelty keskustelunaihe, koska meillä on rationaalisina olentoina tapana epäillä kaikkea, mitä ei voi selittää tieteellisesti. Yliaistilliset ilmiöt eivät välttämättä perustukaan yliluonnolliseen, vaan johonkin sellaiseen, jota nykytiede ei vielä osaa selittää.

Lue Tajunnan kirjaesittely täältä: http://tajunta.mycashflow.fi/product/30/diane-hennacy-powell-kuudes-aisti—aivojen-yliaistilliset-mahdollisuudet

* * *

Mainokset