Valtioiden tulee luoda itse rahansa

Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja Antti Pesonen on kritisoinut blogikirjoituksessaan nykyistä raha- ja pankkijärjestelmää. Hän näyttääkin olevan ainoa nykyisten puolueiden puheenjohtajista, joka ymmärtää oman keskuspankin ja rahareformin merkityksen. (Hmm… No, kyllä Muutos 2011:n puheenjohtajakin sen taitaa tietää.)

On mieletöntä, että valtiot velkaantuvat yksityisille pankeille ja sijoittajille. Terveessä tilanteessa valtio luo itse rahansa keskuspankkinsa kautta. Rahan hallinta kuuluu valtiolle.

Nykyinen rahajärjestelmä perustuu velkaan. Yksityisille pankeille on annettu oikeus luoda lainanannolla uutta rahaa. Velkaa on enemmän kuin rahaa. Velallisten on maksettava velan lisäksi korkoa. Näin on luotu talouskasvun pakko.  

Tismalleen näinhän se menee, ja onhan hän asiasta käynytkin keskusteluja Suomen talousdemokratia ry:n puheenjohtaja Lars Östermanin kanssa. Myös puoluesihteeri Saku Mättö on ymmärtääkseni perillä rahareformista, ja uutiskirjeensä mukaan puolue otti talousdemokraattisia uudistuksia mukaan puolueohjelmaansa.

Lue Pesosen kirjoitus täältä:
http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/89922-valtioiden-tulee-luoda-itse-rahansa

* * *

Mainokset