Venäjän vaaleista

Yhdysvaltain ulkoasianmulkku Hillary ”ihmisiätapetaan?hahhahhahhaa” Clinton sanoi, ettei hän tunnusta Venäjän vaalien tulosta. OK, ymmärtäisin, jos hän puhuisi jostain kolmannen maailman postimerkin kokoisesta banaanivaltiosta, jolla ei ole maailmanpolitiikassa enempää painoarvoa kuin YK:n peruskirjalla (vaikka sellaisenkin maan vähättely on aika karkeaa ja tylyä), mutta kuinkahan pitkään hän jaksaa kiukutella Venäjälle, jonka kanssa ei välttämättä voi operoida geopoliittisella kartalla sillä asenteella, että maalla ei ole legitiimiä hallintoa?

Huolestuttavan pelin henki paljastui entistä selvemmin sen jälkeen, kun Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton ruokki mielenosoituksellista kapinaa moittimalla Etyj-kokouksessa, että Venäjän vaalit eivät olleet vapaat ja oikeudenmukaiset. Hän kieltäytyi hyväksymästä vaalien tulosta.

Venäjän vaalien rehellisyydestä en osaa sanoa, mutta jos kriteerinä on parlamenttiin päässeiden puolueiden määrä, voittaa Venäjä neljällä läpi pääseellä puolueella helpohkosti Yhdysvaltain kahden puolueen parlamentin. Venäjällä sentään on nykyisin monipuoluejärjestelmä, ja luulisi sen olevan merkittävähkö kehitysaskel suhteessa neuvostoaikoihin – jos nyt monipuoluejärjestelmä halutaan ottaa demokratian tunnusmerkiksi – mutta länsimaissa demokratia on koko ajan vain heikentynyt.

Ja edelleen ihmettelen, miksi Yhtenäinen Venäjä olisi väärentänyt vaalituloksen siten, että se sai ennätysalhaisen määrän ääniä?

Länsimaisesta demokratiasta ks. mm:
http://www.uusinakemys.fi/2011/03/30/9-4-sinunkaan-aantasi-ei-lasketa/

Juha Molari -sitaatti täältä:
http://juhamolari.blogspot.com/2011/12/ostettu-varivallankumous-ei-onnistunut.html

* * *

Mainokset