VFKP:n puheenjohtajan G. A. Zjuganovin lausunto

Venäjän federaation kommunistisen puolueen puheenjohtaja Gennadi Zjuganov on antanut lausunnon koskien Venäjällä pidettyjen duuman vaalien rehellisyyttä. Zjuganov johtaa Venäjän toiseksi suurimmaksi noussutta puoluetta eli maan suurinta oppositiopuoluetta.

VFKP:n puheenjohtajan G.A.Zjuganovin lausunto 8.12.2011 (Käännös: Maija Karvonen)

Venäjän valtiollisen duuman vaaleille oli merkittävää yritys kaikin tavoin säilyttää Yhtenäinen Venäjä –puolueen ja sen takana olevien henkilöiden monopoliasema vallan kahvassa. Kommunistisen puolueen vaalitarkkailijat havaitsivat monilla äänestyspaikoilla runsaasti erilaisia rikkomuksia. Näiden tapausten virta oli jatketta pitkään jatkuneelle mittavalle informaatiopainostukselle, jota kansalaisia kohtaan on harjoitettu. Valtapuolueen toiminta herättää oikeutettua vihaa ja närkästystä venäläisten äänestäjien keskuudessa. Demokratian jäänteiden hiipivä tuhoaminen Venäjällä kohtaa yhä voimakkaampaa vastustusta erilaisia poliittisia näkemyksiä edustavien ihmisten taholta.

Äänestyspäivän jälkeen kaikkialla maassa on nostettu vastalauseita vallankäyttäjien mielivaltaa vastaan ja vaadittu puolustamaan kansan tahtoa. ”Voittajat” eivät ole keksineet mitään parempaa, kuin voimankäyttö tyytymättömiä vastaan. Joulukuun 5. päivänä estettiin ihmisten vapaa pääsy VFKP:n järjestämään mielenosoitukseen Novopushkinski-puistossa Moskovassa. Samana päivänä pidätettiin satoja mielenosoittajia luvallisessa mielenosoituksessa Tshistyje prudy –aukiolla. Heti seuraavana päivänä Moskovaan alkoi tulvia tietoja sisäministeriön joukkojen tuomisesta kaupunkiin. Illalla 6. joulukuuta Voiton aukiolla hajotettiin mielenosoitus voimakeinoin. Viranomaiset käyttivät voimaa 7. joulukuuta vastalausekokouksen osanottajia kohtaan Nevski prospektilla Pietarissa. Samanaikaisesti tehdään kömpelöitä yrityksiä järjestää hallitusta puoltavia mielenosoituksia pääkaupungissa.

Venäjän kommunistinen puolue pitää yhä kasvavia suiden tukkimisen menetelmiä laittomina ja kestämättöminä. Viranomaiset rikkovat toimillaan laillisia ja moraalisia käyttäytymisnormeja. Sen sijaan, että otettaisiin selvää äänestyslainsäädännön rikkomuksista ja rangaistaisiin syyllisiä, sen sijaan, että erotettaisiin keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja V.Tshurov, joka ei ole ryhtynyt minkäänlaisiin toimenpiteisiin lainrikkojia vastaan, maassa harjoitetaan sanelupolitiikkaa ja viranomaisten mielivaltaa.

Venäjän federaation kommunistinen puolue vaatii lopettamaan opposition lyömisen ja välittömästi vapauttamaan pidätetyt, jotka ovat osoittaneet mieltään rehellisten vaalien puolesta. Katsomme, että uuden valtiollisen duuman tulee tutkia huolellisesti joulukuun 4. päivän vaalien tulokset ja ryhtyä toimenpiteisiin lakiin perustuvien rangaistusten koventamiseksi niitä kohtaan, jotka syyllistyvät kansalaisten tahdonilmaukseen kohdistuvaan vääristelyyn kaikissa sen muodoissa.

Lausunnon suomennos löytyi Facebook-kaverin sivulta.

* * *

Mainokset