Opus Dein jäsenyys on Juurikkalassa se hyvä puoli

Perussuomalaisten talouspoliittinen neuvonantaja Oskari Juurikkala kuuluu siis Pyhän Ristin ja Opus Dein prelatuuriin, joka Aamulehden mukaan on ”äärijärjestö”. MTV3:n vaalisivullakin (joka on muuten aika Niinistö-painotteinen) puhuttiin asiasta ikään kuin se olisi jokin huikaiseva paljastus.

Opus Dei -jäsenyyden esiintulo vastustajan tekosia? [1]

Perussuomalaisten puheenjohtajan ja presidenttiehdokkaan uusi lähimies kuuluu katoliseen äärijärjestöön, kirjoittaa Ilta-Sanomat. [2]

Juurikkalan blogissa on ollut jo vuosia linkki Opus Dein sivuille. Hän myös jo vuosia sitten kertoi elämästään ja uskostaan Yleisradion keskusteluohjelmassa, ja hänen mainitaan olevan Opus Dein jäsen myös Mikko Ketolan kirjassa Opus Dei: Vaiettu salaseura? (Minerva 2006). Tällaistakin löytyy jo vuodelta 2005:

http://www.image.fi/artikkelit/jeesuksen-aasi-oskari-juurikkala

Mistä siis nyt yht’äkkiä tällainen ”paljastus”? Ei sellaisen ”salaisuuden” paljastaminen ole kyllä kovin tiivistä ja asiantuntevaa salapoliisityötä tarvinnut. Juurikkalan uskonnollista vakaumusta symppaan mitä voimallisimmin. En näe mitään väärää siinä, että  on olemassa ihmisiä, jotka poikkeavat valtavirta-ajattelusta – joka hyvin harvoin on ajattelua ollenkaan. Ja mikä ”äärijärjestö”? Montako pommi-iskua se on tehnyt?

Enemmän minua häiritsee Juurikkalassa aivan toinen asia.

Joku voisi sanoa, että hänen talouspoliittiset näkemyksensä merkitsevät yhteiskunnan kannalta enemmän kuin hänen uskontonsa. Ongelmana, todellisena ongelmana, Juurikkalassa on se, että hän kannattaa uusklassista taloustiedettä. Tällä asialla ei kuitenkaan kannata kilpailevien puolueiden lähteä häntä nolaamaan, koska muut suuret puolueet kannattavat myös uusklassista taloustiedettä. (Ks. myös)

Opus Deistä suomeksi:

Opus Dei: http://www.opusdei.fi
Bulevardi Foorumi: http://www.bulevardifoorumi.org/
Silta-klubi: http://www.silta-klubi.fi/
Vanhan puiston kulttuurikeskus: http://www.vanhapuisto.fi/

Juurikkala kirjoittaa näillä sivuilla:

Hyvejohtajuus: http://www.hyvejohtajuus.fi
Johannes Paavali II: http://www.johannespaavali.com/
Abortti: Uskalla tietää: http://www.abortti.fi/
Oskari Juurikkala: http://www.oskarijuurikkala.wordpress.com/

En missään nimessä jaa Juurikkalan taloustieteellisiä käsityksiä. Joitain uskonnollisista käsityksistään jaan melko varmasti.  

* * *