Varastettu ikoni alkanut tehdä ihmeitä

Uspenskin katedraaliin kuuluva Kozelštšanin Jumalansynnyttäjän ikoni on väitteiden mukaan saanut aikaan jänniä asioita vieraillessaan Viron ortodoksisessa kirkossa. Helsingin ortodoksinen on tiedottanut kolmesta ihmeestä. Kahdessa on kyse parantumistapauksesta ja yhdessä oikeusjutusta.

Arviolta 3500 ihmistä kävi kunnioittamassa ikonia Virossa viime viikonloppuna. Nyt ikonin kerrotaan tehneen ainakin kolme ihmettä: nainen parani lihassurkastumataudista, toisen naisen lonkkavaiva parantui ja mies oli saanut apua rikoksesta syytetylle pojalleen, sillä yllättäen löytyneet todisteet vapauttivat pojan.

Kotimaa24: Varastettu ikoni alkanut tehdä ihmeitä:
http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kulttuuri/7203-varastettu-ikoni-alkanut-tehda-ihmeita

Helsingin metropoliitta Ambrosius sanoo, että ikonit tekemiä ihmeitä koskevat väitteet kestäisivät tieteellisen tarkastelun. Hän tarkentaa myös, kuinka ortodoksinen kirkko sanoo ikonien toimivan.

Hengellinen voima ei lähde ikonista itsestään, vaan ikoni kanavoi Jumalan parantavaa läsnäoloa. Kaiken kaikkiaan ikonin pyhyys on sitä, että Kristus henkensä kautta on läsnä ja tekee työtään meidän pelastukseksemme. Ikonit säteilevät Kristuksen pyhyyttä ja kirkkautta.

Kotimaa24: Ambrosius: Ikoni-ihmeet kestäisivät tieteellisen tarkastelun:
http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kulttuuri/7216-ambrosius-ikoni-ihmeet-kestaisivat-tieteellisen-tarkastelun

Koko Ambrosiuksen lausunnon voi lukea täältä:
http://www.ort.fi/uutiset/metropoliitta-ambrosius-ihmeitaetekevae-ikoni

Helsingin ortodoksinen seurakunta kertoo Internet-sivuillaan seuraavaa:

Lauantaina Pärnun katedraalissa oli iäkäs rouva jonottanut tuntikausia päästäkseen rukoilemaan ikonin luo. Nainen kärsi vakavasta lihasten surkastumisesta, eikä hän voinut liikkua ilman apuvälineitä. Sunnuntaina rouva oli tullut katedraaliin ehtoolliselle ilman kainalosauvoja ja kertonut, että ikonin ääressä rukoillessaan hän tunsi ikonista leviävän suloista tuoksua ja ruumiinsa läpi kulkevan kolme kuumaa aaltoa. Yön hän oli nukkunut levollisesti ja aamulla todennut kykenevänsä liikkumaan normaalisti. Maanantaina 16.1. oli lääkäri todennut sairauden pysähtyneen ja lihasten vahvistuneen.

Tallinnassa ikonin ääressä sunnuntaina 15.1. liikuntasairaudesta kärsinyt nainen oli rukoillut apua Jumalalta. Tiistaina lääkäri totesi hänen lonkkansa parantuneen. Rouva oli ontunut yli kaksikymmentä vuotta.

Tartossa seurakuntaan otti yhteyttä mieshenkilö, joka halusi lähettää kiitoslahjan ikonille. Mies oli rukoillut lauantaina 14.1. ikonin luona Jumalalta apua pojalleen, jota syytettiin vakavasta rikoksesta. Maanantaina rikostutkijat ilmoittivat, että kadoksissa ollut merkittävä todiste oli löytynyt, ja poika vapautetaan syytteestä.

Lähde: http://www.hos.fi/www/fi/include/newslist.php?we_objectID=731

Kääntyminen rukouksin Jumalansynnyttäjän puoleen ei ole sidottu aikaan eikä paikkaan. Hänen esirukouksiin voimme aina turvautua.

 Lähde: http://www.hos.fi/www/fi/include/newslist.php?we_objectID=728

* * *

Mainokset