Islamofobia – uusi antisemitismi

Verkkomedia on julkaissut artikkelin, jossa käsitellään islamofobian asemaa uutena antisemitisminä. Nykyisin islamia ja muslimeja demonisoidaan samalla tavalla kuin juutalaisia sata vuotta sitten. Islamin vastainen vihapropaganda on osa laajempaa uskonnon vastaista agitaatiota, jossa etsimällä etsityt marginaali-ilmiöt laitetaan kumoamaan laajempi kokonaiskuva ilmiöstä. Ihmisillä näyttää olevan neuroottinen tarve löytää vihattavaa.

Minusta on siis tämän kaiken valossa oikein sanoa, että islamofobiasta on tullut uusi antisemitismi. Siinä, missä ennen kaikesta pahasta syyteltiin juutalaisia ja heidän oletettua kansainvälistä salaliittoaan, nyt syytellään muslimeja ja heidän oletettua islamisaatioprojektiaan. Meidän olisi ehkä aika herätä näkemään tämä maailma ja sen todellisuus ilman neuroottista tarvetta takertua keksittyihin viholliskuviin, mustavalkoiseen maailmankuvaan ja unelmaan taistelusta Valon joukoissa Pimeyden armeijoita vastaan. Tämä kaikki on hyvää materiaalia fantasiakirjallisuudelle, mutta se on tuhoisaa reaalipolitiikassa. Hoitakaamme taloutemme kuntoon ilman ääriliikkeitä ja toisten tavallisten ihmisten päähänpotkimista ja heidän demonisointiaan. Paras keino siihen on talousdemokraattisten reformien muuttaminen valtavirtapolitiikaksi.

Kommenttiosastolla saa jutun kirjoittaja odotetusti paskaa niskaansa niiltä ”valveutuneilta”, jotka representoivat esimerkillisellä tavalla ihmisen tyhmyyttä ja fanaattista mielenlaatua.

Lue Verkkomedian artikkeli täältä:
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=2486

* * *