Ortodoksipappi tapettu Syyriassa

Tammikuun 25. päivänä terroristit ampuivat ortodoksikristityn pappismunkki Basilios Nassarin Hamassa, Syyriassa. Hän oli saanut tulitaistelujen toisena päivänä puhelun, että hänen seurakuntansa jäsen oli haavoittunut ja tarvitsi apua. Antiokian patriarkaatin ilmoituksen mukaan Nassar ammuttiin, kun hän antoi lääketieteellistä apua haavoittuneelle seurakuntalaiselleen.

Nassarin seurassa tapahtumahetkellä ollut Isä Panteleimon Isa yritti auttaa Nassaria, mutta tämä kuoli saamiinsa vammoihin puoli tuntia myöhemmin.  Hautajaiset järjestettiin seuraavana päivänä Haman Pyhän Georgioksen kirkossa. Nassar oli valmistunut Balamandin teologisesta opistosta, ja hän toimi bysanttilaisen musiikin opettajana perustamassaan Pyhän Kosmaksen koulussa.

Lähde: http://www.johnsanidopoulos.com/2012/01/orthodox-priest-killed-in-syria-while.html

Ortodoksi.net: Terroristit ampuivat ortodoksisen munkin Syyriassa:
http://ortodoksi.net/ortodoksi/blogi/uutiset/2012/01/26/terroristit-ampuivat-ortodoksisen-munkin-syyriassa/

Niin sanottu Arabian kevät näyttää jatkavan samaa perinnettä kuin Irakin sota: siellä, missä kristitty vähemmistö on aiemmin saanut elää rauhassa ”diktaattorien” hallitessa, on se nyt joutunut vainon ja väkivallan kohteeksi ”vapauden” ja ”demokratian” levittäytyessä islamilaiseen maailmaan länsimaiden avustuksella.

Isä Nassarin tapaus on vain yksi monista, eivätkä häntä tappaneet presidentti Bashar al-Assadin tukijat vaan aseistetut terroristit, jotka toteuttavat ”rauhanomaista kansannousuaan” a. k. a. aseellista vallankaappaustaan länsimaiden aseistamina. Kirjoitan aiheesta lisää myöhemmin. Requiescat in pace, Basilios Nassar.

* * *