Suomi Kreikan tappajana

Kreikalle on juuri kerätty 130 miljardia euroa lainoina ja takauksina. Mutta tavallinen kreikkalainen ei ole nähnyt senttiäkään summasta omalla tilillään tai nähnyt elämässään mitään helpotusta seurauksena valtavista tukipaketeista.

Suomalaisen näkökulmasta tukirahat ehkä menevät Kreikkaan, mutta kreikkalaisen näkökulmasta ne menevätkin Ranskaan ja Saksaan! Tai tarkemmin ottaen etenkin saksalaisille pankeille.

Urpo-Jutta osallistuu Kreikan yhteiskunnan täydelliseen tuhoamiseen ja hurskastelee solidaarisuudella. Sitten, kiitos median, tyhmennetty kansa luulee, että rahoillamme kreikkalaisia elätetään. Kreikkaa ei olla pelastamassa vaan laittamassa entistä pahemmin kyykkyyn – kai siksi, että korporaatiot saisivat ostaa itselleen koko Kreikan mahdollisimman halvalla. Pankkien tappioita meidän verorahoillamme korvataan.

Puheenaihe: Kreikkalaiset ovat oikeassa
http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194722293860/artikkeli/puheenaihe%20kreikkalaiset%20ovat%20oikeassa.html

– Täällä ei ole sellaista hyvinvointivaltiota kuin Suomessa. Täällä ei ole enää sellaista luukkua mihin mennä ja kysyä apua. Ihmiset ovat tosi raivoissaan nyt.

Asunmaan mukaan kreikkalaiset hylkäävät jopa lapsiaan lastenkoteihin rahapulan takia.

Kreikansuomalainen Ateenassa: Ihmiset näkevät nälkää
http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/kreikansuomalainen-ateenassa-ihmiset-nakevat-nalkaa/2012/02/1495784

Tämä lienee sitä, mitä uusliberalismiksi kutsutaan. Aiheesta kannattaa katsoa dokumentti Konkurssivaltio. Siinä muistellaan Argentiinan kriisiä, joka herätti vuosikymmen sitten kiinnostukseni talousasioihin.

http://ohjelmat.yle.fi/ulkolinja/konkurssivaltio

Myös Hollanti ja Suomi ovat olleet etunenässä vaatimassa tiukkaa linjaa ja lupauksia Kreikan ankarien säästöjen toteuttamiselle, ja Suomi vaatii tunnetusti ainoana rahallisia vakuuksia.

Kyllä saa suomalainen taas hävetä hallitustaan, laumaa IMF:n perseennuolijoita. Jutta Urpilainen is Pure Evil.

Kreikan presidentti hermostui: ”Mikä Suomi on meitä pilkkaamaan?” http://bit.ly/xmLChY

Kyse ei ole siitä, että kreikkalaiset olisivat työtä vieroksuvia tuhlareita – kyse on siitä, että heidän hallituksensa on yhtä tyhmä kuin meidänkin ja antanut IMF:n ja EU:n upottaa maansa köyhyyden ja velkataakan alle. Ratkaisu olisi, että Kreikka perustaisi julkisen keskuspankin, joka luomallaan rahalla maksaisi velan pois ja rahoittaisi Kreikan julkista taloutta. Kaikki muutkin maat oikeastaan voisivat tehdä saman. Pankit saavat kaatua pois ihmiskuntaa orjuuttamasta.

* * *

Mainokset