Vatikaani buddhalaisille: ”Repikäämme yhdessä alas suvaitsemattomuuden muurit”

Nuoria buddlaismunkkeja

Nuoria buddhalaismunkkeja

Vuosittaisessa viestissään Vesakh-Hanamatsuri-juhlan viettäjille paavillinen uskontojen välisten suhteiden neuvosto ottaa esille uusien sukupolvien myönteisen roolin ”meitä yhä erottavien muurien romahduttamisessa”

VATICAN INSIDER STAFF
ROOMA

Uskonnoille on ”haaste opettaa nuoria ihmisiä ymmärtämään ja kunnioittamaan eri uskontojen edustajia. Uskontojen on ymmärrettävä, että ”nuoret ovat kaikkien yhteiskuntien sijoitus” ja että heidän dynaamisuutensa voi auttaa ”murtamaan muurit”, jotka yhä jakavat ihmiskuntaa.

Kardinaali Jean-Louis Tauran ja Mgr. Pier Luigi Celata, Vatikaanin dikasterion presidentti ja sihteeri, kunnioittavasti osoittivat seuraavat sanansa buddhalaisille:

“By their genuineness, they encourage us to find an answer to the most fundamental questions about life and death, justice and peace, the meaning of suffering, and the reasons for hope. Thus they help us to progress in our pilgrimage towards Truth. By their dynamism, as builders of the future, they put pressure on us to destroy all the walls which unfortunately still separate us. By their questioning they nurture the dialogue between religions and cultures.”

Vatikaani julkaisi viestinsä italiaksi, ranskaksi, saksaksi, espanjaksi, portugaliksi, japaniksi, koreaksi, vietnamiksi, thaiksi ja kiinaksi, ja sen syynä on monissa maissa eri päivämäärinä vietettävä juhlapyhä: Japanissa 8. huhtikuuta, Sri Lankassa, Singaporessa, Malesiassa, Myanmarissa, Kambodžassa ja Laosissa 5. toukokuuta, Intiassa, Nepalissa, Pakistanissa ja Indonesiassa 6. toukokuuta, Korean tasavallassa, Taiwanissa, Vietnamissa, Tiibetissä, Kiinassa, Hong Kongissa ja Macaossa 28. toukokuuta ja Thaimaassa 4. kesäkuuta.

Lähde: Vatican Insider

* * *

Mainokset