Kommentteja William Lane Craigin vierailusta

Roomalaiskatolinen teologi Emil Anton on käsitellyt blogissaan filosofi ja teologi William Lane Craigin vierailua Suomessa. Valitettavasti en itse päässyt ainakaan tällä kertaa kuuntelemaan yhtä suosikkifilosofeistani. Onneksi häneltä on viimein suomennettu edes yksi kirjaValveilla.

Neuvoksi kristityille opiskelijoille Craig sanoi, että on osattava laajentaa visiota välittömän ympäristönsä ulkopuolelle. On katsottava koko suurta kristillistä intellektuaalista traditiota (Craig luetteli: Origenes, Augustinus, Anselm, Akvinolainen…) sekä maailmanlaajuista kristillistä kenttää eikä pelkkää Suomea.

(…)

Mutta jo tässä vaiheessa uskallan sanoa, että debatti saattoi hyvinkin kääntää monien perusateistien ja agnostikkojen ennakkokäsitykset päälaelleen siitä, kenellä on järki ja logiikka puolellaan.

(…)

Voi hyvin olla, että Craigin visiitti koituu Suomelle älykkään kristinuskon ja korkeatasoisen apologetiikan uudeksi aamuksi.

Lähde: http://hyviauutisia.net/2012/04/16/alustava-arvio-craigin-suomen-visiitista/

Seurakuntalainen ja Kotimaa24 kirjoittavat myös Craigin vierailusta.

Filosofian professori ja teologian tohtori William Lane Craigin mukaan Jeesuksen kuolemanjälkeisiin tapahtumiin kuuluu neljä tosiasiaa, jotka selittyvät parhaiten sillä, että Jumala herätti Jeesuksen kuolleista.

Lähde: http://bit.ly/I045rH

”Jos haluamme saada evankeliumin kuuluville älyllisesti varteenotettavana vaihtoehtona aikamme ajatteleville ihmisille, meidän kristittyjen on välttämätöntä muovata kulttuuriamme niin, ettei kristinuskoa voida sivuuttaa pelkkänä taikauskona”, William Lane Craig kirjoittaa.

Lähde: http://bit.ly/HOHhSv

Filosofian professoreista ja opiskelijoista yhä useammat ovat Craigin mukaan tunnustavia kristittyjä. Metafysiikka ja kristillinen filosofia marssivat parhaillaan ulos kaapista. Mistä muutos johtuu?

Lähde: http://bit.ly/J6cJc7

Edit: Kirkko & kaupunki -lehti kirjoittaa aiheesta myös:

Enqvist näyttää ajattelevan, että jos keskustelu ei ole tieteellistä, se on merkityksetöntä. Craig ei edes väitä sen olevan tiedettä vaan filosofiaa. Näistä lähtökohdista ei synny keskustelua.

Lähde: http://www.kirkkojakaupunki.fi/uutiset/jarki-ei-nyt-riita

Katso myös tri Craigin Internet-sivut: http://www.reasonablefaith.org/

* * *

Mainokset