Kammoksut islamia? Miksi et buddhalaisuutta?

Professori Michel Chossudovsky totesi joskus Russia Todayn haastattelussa, että islamilaista maailmaa demonisoidaan siksi, että siellä on öljyä. Hänen mukaansa buddhalaista kulttuuria demonisoitaisiin yhtä lailla, jos buddhalaisilla olisi suuria öljyvaroja.

Tähän olen kuullut vasta-argumenttia, että buddhalaisia on vaikea demonisoida, koska he ovat niin rauhaa rakastavia tyyniä ihmisiä. Muslimit taas kuulemma eivät muuta teekään kuin riehuvat ase kädessä ja ympärileikkaavat tyttöjä, ja kivittävät, ja taas ympärileikkaavat, ja taas vähän kivittävät.

Tässä pari uutista, jotka osoittavat, että buddhalaisuuden leimaaminen mediassa vihan ja väkivallan uskonnoksi olisi aivan yhtä helppoa kuin islaminkin demonisointi, jos niin vain haluttaisiin tehdä. Islamia demonisoidaan, buddhalaisuutta romantisoidaan. Näin ei tehdä oikeutta kummallekaan.

http://www.aljazeera.com/news/asia/2012/04/2012420105329861814.html

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1554817/Sri-Lankas-Buddhist-monks-are-intent-on-war.html

Tällä en millään muotoa yritä väittää, että buddhalaiset ovat kauhistuttavia terroristeja. Olen suuri buddhalaisuuden ystävä. Kunhan huomautan näin, että media manipuloi mielikuviamme muslimeista. Suurin osa buddhalaisista on varmasti rauhallisia ihmisiä – mutta niin on suurin osa muslimeistakin.

Chossudovskyn haastattelu:

* * *

Mainokset