EU luovutti tietosi USA:n turvallisuuspalvelulle

Antero Eerola kirjoittaa Kansan Uutisissa siitä, kuinka Euroopan parlamentti on luovuttanut Yhdysvalloille oikeuden käyttää ja säilyttää henkilökohtaisia tietojamme. Samassa yhteydessä on nyt todettava, että MEP Anneli Jäätteenmäki ei ole lainkaan paskempi tyyppi noin yleisesti ottaenkaan. Miksi tästä olisi syytä olla huolissaan? Siksi, että koko ”terrorismin uhka” on liioiteltu ja ainakin osin valtiovallan taholta tekaistu pelote. Toiseksi siitä syystä, että sinun henkilökohtaiset asiasi eivät kuulu kenellekään muulle kuin sinulle.

Ydinkysymys on, mitä minun ruokavalioni tai mahdollisten vammojeni laatu kuuluvat Yhdysvaltojen turvallisuuspalvelulle? Ja toisaalta, kuinka tehokasta tällainen tietomassojen arkistointi voi olla? Olisivatko potentiaaliset terroristit jo kyllin ovelia syödäkseen lennolla jotain muuta kuin heidän mahdollinen vakaumuksensa muuten edellyttäisi?

(…)

Myös tiedotusvälineet Suomessa seuraavat laiskanlaisesti sitä, mitä suomalaiset europarlamentin jäsenet Brysselissä ja Strasbourgissa puuhaavat. Esimerkiksi sitä, ketkä heistä ovat nyt luovuttamassa tietojamme Washingtoniin amerikkalaisten terrorismin vastaisen hysterian nimissä, ei ole juuri kerrottu.

(…)

Toisaalta Anneli Jäätteenmäki jatkaa Yhdysvaltojen ylivaltapyrkimyksiin kriittisesti suhtautuvalla linjallaan. Varovainen on silti hyvä olla. Aikanaan kriittisyydestä lähtenyt prosessi maksoi hänelle pääministerin paikan.

(…)

Miksi kansalaisten valtaosan pitää luopua pala palalta yksityisyyden suojastaan Yhdysvaltojen (myös kuvitteellisten) turvallisuustarpeiden takia, etenkin kun keinojen tehokkuus on erittäin kyseenalainen todellisten uhkien torjumisessa?

(…)

Entä millainen huuto syntyisi, jos Kiina tai Venäjä ryhtyisivät vaatimaan samoja tietoja?

http://blogit.kansanuutiset.fi/merkintoja-suomesta-ja-maailmasta/eu-luovutti-tietosi-usan-turvallisuuspalvelulle/

Ai niin. Jos luulit, että Perussuomalaiset on joku Kansan Oikeuksien Puolustaja, voit nyt varmaankin viimeistään unohtaa sellaiset hourailut.

Lisäksi kyllä-nappia painoivat RKP:n Carl Haglund, Perussuomalaisten Sampo Terho sekä keskustalaisista Hannu Takkula ja Riikka Manner.

* * *

Mainokset