Israelin varapääministeri: Ahmadinejad ei uhannut tuhota Israelia

Israelin varapääministeri Dan Meridor on myöntänyt, että Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad ei ole koskaan uhannut ”pyyhkäistä Israelia kartalta”. Hän sanoo, että Ahmadinejadin lausunto on käännetty virheellisesti ja että se todellisuudessa oli vain toteamus siitä, että Israelin valtio ei voi pysyä pystyssä ikuisesti. On ilahduttavaa, että edes jotkut Israelin johtajista ovat sillä kannalla, että valehtelu ei hyödytä.

Speaking to the Arab network, Meridor, who also serves as deputy PM, said Iran’s leaders ”all come basically ideologically, religiously with the statement that Israel is an unnatural creature, it will not survive.” However, he added, ”They didn’t say ’we’ll wipe it out,’ but (rather) ’it will not survive, it is a cancerous tumor, it should be removed’. They repeatedly said ’Israel is not legitimate, it should not exist’.”

Lue YnetNewsin uutinen täältä:
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4216986,00.html

Israelin ministeri Dan Meridor, joka on maan energia- ja tiedusteluministeri, myönsi Al Jazeeran haastattelussa, (alla) että laajasti lehdistössä siteerattu Iranin presidentin puhe, jossa hän olisi vaatinut Israelin pyyhkimistä kartalta, on selkeä käännösvirhe eikä Ahmadinnejad ole koskaan sellaista vaatinut.

Al Jazeeran toimittaja painotti asian merkitystä, koska suurimmalla osalla Israelin ja Yhdysvaltojen(sekä Suomen) kansalaisilla on täysin väärä käsitys siitä, että Iranin presidentti olisi julkisesti vaatinut Israelin valtion tuhoamista.

Viimeksi mm. Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu käytti tätä valheellista propagandaa vieraillessaan Valkoisessa Talossa maaliskuun alussa, jossa hän sanoi ”Iranin tahtovan pyyhkiä Israelin kartalta”.

Lähde: Verkkomedia

Vuonna 2007 kirjoitetussa artikkelissa Arash Norouzi totesi jo, että Ahmadinejadia oli siteerattu virheellisesti. Hän ei ollut väittänyt, että ”Israel on pyyhkäistävä kartalta”. Hänen lausuntonsa on käännettävä pikemminkin: ”Imaami [Khomeini] sanoo, että tämä Jerusalemia miehittävä hallinto tulee pyyhkiytymään historian lehdiltä. Tämä lausunto on hyvin viisas.” Norouzin artikkeli täällä: http://www.antiwar.com/orig/norouzi.php?articleid=11025

Across the world, a dangerous rumor has spread that could have catastrophic implications. According to legend, Iran’s president has threatened to destroy Israel, or, to quote the misquote, ”Israel must be wiped off the map.” Contrary to popular belief, this statement was never made.

Lisää jänniä faktoja voi lukea tästä artikkelista:
http://www.informationclearinghouse.info/article12790.htm

Ahmadinejad ei ole liioin mikään holokaustinkieltäjä. Muistelen, että jonain kesänä YLE:n keskusteluohjelmassa joku tyyppi yritti huomauttaa, ettei Ahmadinejad ole koskaan uhannut tuhota Israelia. Ohjelman toinen vieras ei ilmeisesti kuunnellut sanaakaan vaan jatkoi saman tien jaarittelua siitä, kuinka Iran on nyt tosi, tosi paha vaara Israelin turvallisuudelle.

Ja mainittakoon vielä sekin, että jos nyt joku väittää Ahmadinejadin uhanneen tuhota Israelin, hän on epäilemättä antisemitisti. Väittäähän hän, että Israelin varapääministeri valehtelee! 😉

* * *

Mainokset