Amnesty: Euroopassa muslimivastaisia mielialoja

Amnesty Internationalin mukaan muslimit kohtaavat Euroopassa syrjintää. Järjestö kehottaa Euroopan hallituksia toimimaan aktiivisemmin haastaakseen negatiiviset stereotypiat ja ennakkoluulot muslimeista.

”Wearing religious and cultural symbols and dress is part of the right of freedom of expression. It is part of the right to freedom of religion or belief – and these rights must be enjoyed by all faiths equally,” Mr Perolini said.

Lähde: http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-17824132

Monet poliittiset toimijat ovat havainneet muslimivastaisten mielialojen lietsomisen olevan hyvä tapa kerätä kannatusta. Samoin toimi antisemitismi muutama vuosikymmen sitten. Ihmisiä manipuloidaan pelolla, koska se on helpompaa kuin esittää realistisia sosioekonomisia ohjelmia. Islamofobit ovat valtaeliitin ”hyödyllisiä idiootteja”, kuten tavataan sanoa.

Aikamme oikeistopopulistiset liikkeet eivät juurikaan enää käytä välineenään antisemitismiä, sillä se on holokaustin ansiosta so last season, eikä Neuvostoliiton romahduksen jälkeenkään kommunismi ole enää kovin uskottava mörkö. Sen sijaan meillä ovat monikulttuurisuus ja erityisesti ”islamin uhka”. Talouskriisi on yhdessä niin sanotun terrorismin vastaisen sodan propagandan kanssa herättänyt uuden syntipukin, johon ihmiset voivat kanavoida tyytymättömyytensä. Tähtäimessä eivät ole pankkiirit ja suurliikemiehet vaan maahanmuuttajat ja erityisesti muslimit.

Lähde: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=2486

* * *

Mainokset