Piraattipuolueen kritiikkiä

Michael Halila on kirjoittanut blogissaan kritiikkiä Piraattipuoluetta kohtaan. Suuren osan siitä jaan itsekin. En ole itse Piraattipuolueen jäsen (enkä minkään muunkaan puolueen), mutta sympatisoin Piraattipuoluetta monistakin syistä ja kehotan yhä ihmisiä äänestämään sitä. Toivon, että Piraattipuolue osaa suhtautua tähän kritiikkiin asiallisesti, jotta se voisi parantaa itseään ja kehittää toimintaansa.

Piraattipuolue reagoi Halla-ahon tuomioon kannanotolla, joka on sinänsä samansuuntainen kuin oma kantani asiaan: siinä puolustetaan vahvasti Halla-ahon sananvapautta. Minua häiritsi kuitenkin sama mikä muissakin Piraattipuolueen kannanotoissa asiaan on häirinnyt: täysin yksipuolinen suhtautuminen asiaan. Tässä kannanotossa, samoin kuin muissa puolueen ja sen aktiivien kannoissa, nähdään tapaus ja muutenkin Halla-ahon toiminta vain sananvapauskysymyksenä. Tapaa jolla Halla-aho käyttää rasismin ja islamofobian lietsontaa poliittisena keppihevosena ei noteerata millään tavalla, vaan ainoastaan puolustetaan Halla-ahon oikeutta rasismiin.

Minusta tämä antaa todella ikävän vaikutelman puolueesta etuoikeutettujen organisaationa joka reagoi vain kun heidän omia oikeuksiaan uhataan. Ei ole kovin kummoista arvoliberalismia puolustaa omia oikeuksiaan, mutta Piraattipuolue aktiiveineen on koko Halla-ahon ja muiden julkirasistien tapauksessa rajoittanut toimintaansa pelkästään rasistien puolustamiseen. Edes puolella sanalla ei huomioida sitä että se rasismi jota piraatit niin innokkaasti puolustavat tarkoittaa samalla kokonaisten etnisten ja uskonnollisten vähemmistöjen demonisointia populistisen ääntenkalastelun nimissä. Toki katson että Halla-aholla tulee olla siihen oikeus, mutta kun puolue keskittyy pelkästään puolustamaan rasisteja, antaa se todella ikävän kuvan siitä kenen intressejä koemme edustavamme.

Sen verran tulisi minusta löytyä poliittista ymmärrystä että tajuttaisiin ettei näitä tapauksia voi nähdä pelkkinä sananvapauskysymyksinä. Kun Piraattipuolue vain puolustaa rasisteja ottamatta lainkaan kantaa heidän tekoihinsa, ja monien aktiivien toimesta suorastaan kilpaa vähättelee rasismia ilmiönä sekä pahimmillaan toistelee Homma-foorumilta kopioitua propagandaa sensuurihaluisesta suvaitsevaistosta, on selvää että puolue valitsee puolensa suuressa yhteiskunnallisessa arvokeskustelussa jossa on kyse paljon isommista asioista kuin poliittisesta sananvapaudesta tai jumalanpilkan laillisuudesta. Minusta tässä asiassa on moraalitonta hypätä rasistien kelkkaan, etenkin teeskennellen ettei hypätty lainkaan.

Lue lisää: http://jalkijupinaa.blogspot.fi/2012/06/erokirjeeni-koulukiusaajien-puolueelle.html

* * *

Mainokset