Ei työtä itsetarkoituksella

Vasemmistonuoret ry:n Elmo Rautio kirjoittaa asiaa:

On muistettava, että nuoruus on elämänvaihe, jossa ihmisellä on oikeus olla tietämättä, mitä haluaa. Nuoren tärkein työ on oman elämänsä suunnan löytäminen, eikä sitä työtä tule häiritä, vaikka tarkoitus olisi miten hyvä. Valitettavasti minusta tuntuu, että tosi asiassa poliitikkojen nuorisotyöttömyyspuheissa kytee ajatus alistavista pakkotöistä, joilla nuorisosta kasvatetaan nöyriä, asemaansa tyytyviä tulevaisuuden luokkayhteiskunnan työläisiä, joiden tärkein tehtävä on kustantaa suurten ikäluokkien lokoisat oltavat eläkepäivillään Kanarian saarten auringossa.

(Syyttäkää pois kärjistämisestä, mutta sen olen kuullut yleistyksiä ”alati örveltävistä opiskelijoista”, että pieni vastaisku ei ole yhtään pahitteeksi.)

Lue koko teksti täältä: http://elmorautio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/108884-ei-ty%C3%B6t%C3%A4-itsetarkoituksella

Näinhän se on: nuorista ja opiskelijoista on tullut sylkykuppi. Heitä haukutaan ”laiskureiksi”, ”vetelehtijöiksi”, ”kaljankittaajiksi” ja muuta vastaavaa. Jos vanhemmat ikäpolvet suhtautuvat nuorempiin tällaisella mentaliteetilla, en näe syytä laittaa tikkua ristiin heidän eläkkeidensä hyväksi.

* * *