Espanjan talouskriisi ja EVM

Vasemmistonuorten talousasiantuntija Antti Ronkainen kirjoittaa siitä, kuinka Espanjan talouskriisi voitaisiin hoitaa vastuullisesti.

Euroopan kriisinhoito on sitonut Espanjan valtion ja pankkisektorin keskinäiseen kuolemansyleilyyn, joka vetää molemmat yhä syvemmälle upoksiin. Taloustieteen nobelisti Joseph Stiglitz on kutsunut eurokriisin hoidossa käytettyjä oppeja voodoo-taloustieteeksi. Toinen nobelisti Paul Krugman on nimittänyt valittua politiikkaa sadomonetarismiksi.

Lue koko kirjoitus täältä:
http://anttironkainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/108786-kuinka-espanjan-pankkikriisi-hoidetaan-vastuullisesti

Tänään myös Eduskuntatalon edustalla tapahtuu, kun Eduskunta kokoontuu päättämään Euroopan varkausmekanismin hyväksymisestä. Tapahtuman järjestää Suomen perustuslaillinen kansanyhdistys, joka perustettiin Turussa viime vuonna. Der Weltschmerzin ylläpitäjä oli mukana perustamistilaisuudessa.

Kansalaiset on kutsuttu koolle Eduskuntatalolle tänään torstaina 14.6. klo 17-19 osoittamaan mieltään Eurooopan varkausmekanismia (EVM) vastaan ja kohottamaan äänensä Suomen itsenäisen päätösvallan puolesta. Vielä ehdit myös allekirjoittamaan adressit – Suomen puolesta!

Toimittaja: Janus Putkonen
14.6.2012, Verkkomedia.org

Tänään torstaina tapahtuu – adressit ja mielenosoitus – Suomen puolesta!

Ennakkotietojen mukaan Eduskuntatalolle on kerääntymässä ainakin parisataapäinen mielenosoitus ja adressit ”Suomen puolesta” on allekirjoittanut jo yhteensä parisen tuhatta kansalaista. Tätä onkin pidettävänä hyvänä saavutuksena maassa, josssa valtamedia on lähes yksimielisesti ryhmittynyt tukemaan Suomen hallinnon vahingollista globalistista ja länsimielistä politiikkaa. Valtamedia ei kansalaisliikehdinnälle huomiota anna – vaikeneminen on heidän taktiikkansa tukahduttaa kansalaisten tyytymättömyyden ilmentymiset.

Syitä yleiseen tyytymättömyyteen on kertynyt jo lukematon määrä. Suomen eduskunnan ja sen hallituksen tulisi perustuslain mukaisesti valvoa Suomen ja sen kansalaisten etua, mutta tosiasia on, ettei näkemäämme valtionhallinnon toimintaa voi nähdä suomalaisen edun eikä hyvän hallitustavan mukaiseksi.

Euroopan vakausmekanismi on anonyymi, monikansallinen, syytesuojettu osakeyhtiö, jolle Suomi liittyessään maksaisi heti 1,44 miljardia euroa, sekä sitoutuisi maksamaan tulevaisuudessa 11,14 miljardia euroa lisää ilman mitään vastinetta.

Vakausmekanismi luo epävakautta, sillä se kannustaa eurooppalaisia pankkeja ja valtioita vastuuttomaan rahankäyttöön. Jokaisen valtion velvollisuus on tasapainottaa budjettinsa itse, sekä pääomittaa pankkinsa itse. Tukitoimet vain pitkittävät ja pahentavat kriisiä. Suomen ei tule osallistua vakausmekanismin kaltaisen tulonsiirtoautomaatin luomiseen.

SPK – avoin kansalaisyhteisö, on aktivoitunut toimintaan järjestämällä tukimielenosoituksen varsinaisen EVM-mielenosoituksen rinnalle ja tueksi. Verkkomedia tukee Suomen puolesta syntynyttä kansalaisliikehdintää ja kehottaa jokaista antamaan äänensä sekä oman kaksituntisensa isänmaamme paremman tulevaisuuden puolesta: allekirjoita adressit heti ja osallistu mielenosoitukseen!

Lähde: Verkkomedia

* * *