EVM hyväksytty Eduskunnassa

Euroopan vakausmekanismi hyväksytty Eduskunnassa äänin 104–71. Synkkä päivä Euroopalle. Kiitos synttärilahjasta, hallitus! Vastaan äänestivät Keskustan, Perussuomalaisten ja Vasenryhmän eduskuntaryhmät. Kiitos heille, vaikka eivät mitään vaihtoehtoista ratkaisua osaakaan tarjota.

Lähde: Eduskunta

Asiaa Euroopan vakausmekanismista:

Antti Ronkainen, Kansojen varallisuuden ryöstöretki – Näin toimii Euroopan pysyvä vakausmekanismi

http://anttironkainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/75236-kansojen-varallisuuden-ry%C3%B6st%C3%B6retki-%E2%80%93-n%C3%A4in-toimii-euroopan-pysyv%C3%A4-vakausmekanismi

Helena EronenEVM – suunnaton huijaus vai Euroopan pelastus?

http://ohohupsis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/106390-evm-suunnaton-huijaus-vai-euroopan-pelastus

Aki Järvinen, Euroopan vakausmekanismi (EVM)

http://www.talousdemokratia.fi/sivut/evm

Edit: Lukekaahan tätäkin:

Itse olen sitä mieltä, että parasta olisi, jos Suomen pankki tai muu viranomainen yksinkertaisesti voisi naputella velkasummat pankkien tileille, kun käytössä on vielä euro. Vaikka suora keskuspankista lainaaminen onkin (riistotyyliin) kielletty EU:ssa, kukaan ei ole kieltänyt rahan suoraa luomista. Irlannin 51 miljardin euron taannoinen luominen jätettiin vähälle huomiolle luultavasti siksi, ettei ratkaisun avain saisi kriittistä julkisuutta. Yhteiskunta ei lainaa, yhteiskunta luo. Tässä on mietittävä kuitenkin eläkerahastojen ja muiden velkakirjoja hallussaan pitävien asema. Velkojen maksamisen jälkeen siirryttäisiin markkaan, ja rahajärjestelmä otettaisiin Suomen osalta kansalaisten valitsemien tahojen käsiin.

Toinen vaihtoehto on, että markkaan siirtymisen yhteydessä valtion velka muutetaan Suomen valuuttaan, ja sitä maksellaan pikku hiljaa pois velattomalla rahalla sitä mukaa kuin velkakirjat erääntyvät. Ongelma on minusta tässä se, että menettelyssä pankeille ja vastuuttomille pelureille voi joutua Suomen valuuttaa, jolla voi suoraan alkaa keinotella tai ostella Suomea valtaustyyliin; se on vääryyden palkitsemista, mitä en voi hyväksyä. Pankit ja ”markkinat” ovat saaneet joka käänteessä mitä ovat halunneet, ja tulos on joka kerran entistä hirveämpi. 1990-luvun pankkiryöstökin on vielä selvittämättä.

Suomella on minusta nyt etsikkoaika hypätä junasta, joka minusta on menossa kohti tuhoa. Uusista, todella Suomen seteleistä voisi tehdä vihreäselkäisiä, velattomasti luotujen greenback-dollarien esikuvaa mukaillen. ”Vihreäselkäiset” dollarit toimivat aikoinaan niin hyvin, että nimi jäi elämään, vaikka luonne muuttuikin.

Lähde: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=4141

* * *