Ajankohtaista

Kardinaali: Katolinen kirkko 200 vuotta ajastaan jäljessä
YLE Uutiset
Hänen näkemyksensä eivät olleet vastoin kirkon oppeja, mutta vapaamielisemmästä päästä. Hän muun muassa sanoi vuonna 2006 lehtihaastattelussa, että kondomien käyttöä voidaan pitää pienempänä pahana taistelussa aidsia vastaan.

Collected works of Korean Buddhism published
Vatican Insider
Missionary news agency “AsiaNews” has reported the important publication of the complete works of the country’s traditional religion

Pussy Riot, The Unfortunate Dupes of Amerikan Hegemony ~ Paul Craig Roberts
Paul Craig Roberts
Verkkomedia.org
On niin monta tärkeämpää asiaa, johon median huomion pitäisi kohdistua, kuten Bradley Manningin laiton pidätys ja kidutus. Yhdysvaltain hallitus on pitänyt Manningia vankilassa ilman oikeudenkäyntiä kauemmin kuin kaksi vuotta, joka on Pussy Riotin saaman tuomion pituus.

Mauri Nygård: Soini on EU-, euro- ja NATO-miehiä
Verkkomedia.org
Kansanedustaja Pirkko Mattilaan oli koskenut totuus Timo Soinista siinä määrin, että hän pyrki pyyhkimään Soini-bluffin olemattomiin (KP 11.8.12). Totta tosin on, että Soinin takki ei kääntynyt siinä mielessä, että hän ei ole koskaan esittänyt eroa EU:sta eikä eurosta ja henkilökohtaisesti hän on kannattanut myös NATO-jäsenyyttä.

Ulkomaalaisten lukukausimaksut toivat kuluja voittojen sijaan
Helsingin Sanomat
Ulkomaalaisten opiskelijoiden lukukausimaksuihin siirtyminen ei ole osoittautunut rahasammoksi. Vuonna 2010 alkaneessa kokeilussa korkeakoulut voivat periä maksuja opiskelijoilta, jotka tulevat EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta.

Sufi Muslim Shrine Bulldozed In Libya
Huffington Post
TRIPOLI, Libya — Attackers bulldozed a Sufi Muslim shrine and mosque in the Libyan capital on Saturday, one day after hardliners razed a similar shrine and library elsewhere in the country.

The Yes Men Fix The World
YLE Areena
Hulvaton elokuva gonzo-aktivisteista, jotka käyvät taistoa ahneutta vastaan eri puolilla maailmaa. Tällä kertaa tulilinjalla ovat mm. Bhobalin kaasuonnettomuudesta vastanneet. O: Andy Bichlbaum ja Mike Bonanno, USA 2008

Ateistifilosofi Thomas Nagel esittää tukeaan älykästä suunnittelua kannattaville tieteilijöille
Seurakuntalainen
Yhdysvaltalainen ateistifilosofi Thomas Nagel kyseenalaistaa uudessa kirjassaan fysikaalisten tieteiden aseman luonnon järjestyksen kuvaajana. Hänen mielestään älykkään suunnittelun teorian kannattajien argumentteja pitäisi tiedepiireissä kuunnella enemmän, eikä takertua tieteessä ”puhdasoppisuuteen”.

Top Economists: Iceland Did It Right … And Everyone Else Is Doing It Wrong
GlobalResearch
Nobel prize winning economist Joe Stiglitz notes: What Iceland did was right. It would have been wrong to burden future generations with the mistakes of the financial system.

Jussi Jalonen: Oikeisto, vasemmisto ja ääriliikkeet
Uusi Suomi – Puheenvuoro
Economist-lehden uutisoitua Perussuomalaisista ”yltiöoikeistolaisena” (ultra right) puolueena on Puheenvuoro-palstalla jälleen virinnyt keskustelua valtio-opillisista käsitteistä. Puitavana on yksinkertainen kysymys siitä, miten oikeistoradikalismi tai äärioikeisto ylipäätään määritellään.

Mikko Niskasaari: Poliisi puhuu rahaa
Voima
Poliisi levittää kauhukuvia resurssipulasta. Tosiasiassa poliisin määrärahat ovat vuosi vuodelta kasvaneet & väkimäärä on ennallaan. Se selviää, kun tarkistaa poliisijohdon väitteet.

NATO:n sota Jugoslaviaa vastaan perustui valheisiin
Verkkomedia.org
Länsipropaganda käytti aseenaan kuvaväärennöksiä kun Saksa liittyi sotaan Jugoslaviaa vastaan tehtailtujen ’tosiasioiden’ ja kuvaväärennösten tuella. Saksalainen poliisi Henning Hentz, joka oli ETYJ:in palveluksessa Kosovossa 90-luvulla, on sittemmin osaltaan vahvistanut tämän historiallisen petoksen.

Israeli soldier agrees to plea deal in shooting deaths of Gaza women
Los Angeles Times
JERUSALEM — An Israeli soldier who was indicted two years ago in the fatal shooting of two Gaza Strip women during the 22-day military offensive Operation Cast Lead has agreed to a plea bargain in which he will serve 45 days in jail for illegal use of a weapon, Israeli Army Radio reported Sunday.

Romney’s Death Squad Ties: Bain Launched With Millions From Oligarchs Behind Salvadoran Atrocities
Democracy Now!
Republican presidential candidate Mitt Romney is facing new scrutiny over revelations he founded the private equity firm Bain Capital with investments from Central American elites linked to death squads in El Salvador. After initially struggling to find investors, Romney traveled to Miami in 1983 to win pledges of $9 million, 40 percent of Bain’s start-up money.

Haastattelussa Riiko Sakkinen: Suomi kuin pikkupoikien hiekkalaatikko
http://cult24.fi/haastattelussa-riiko-sakkinen-suomi-kuin-pikkupoikien-hiekkalaatikko/
KUVATAIDE. Espanjassa asuva taiteilija Riiko Sakkinen piipahti Suomessa, ja ehti pikaisella vierailullaan antaa haastattelun Cult24:lle. Sakkinen piti kesäkuussa näyttelyn sodan runtelemassa Syyriassa, ja avaa samoja teemoja sivuavan näyttelynsä Korjaamon galleriassa Helsingissä muutaman viikon kuluttua.

Media coverage of Syrian violence partial and untrue, says nun
http://www.irishtimes.com/newspaper/world/2012/0813/1224322099930.html
A NUN who has been superior at a Syrian monastery for the past 18 years has warned that media coverage of ongoing violence in that country has been “partial and untrue”. It is “a fake”, Mother Agnes Mariam said, which “hides atrocities committed in the name of liberty and democracy”.

Book review: how Israeli school textbooks teach kids to hate
http://electronicintifada.net/content/book-review-how-israeli-school-textbooks-teach-kids-hate/11571
At the height of Israel’s brutal 2008-09 assault on the Gaza Strip, then-foreign minister Tzipi Livni claimed that “Palestinians teach their children to hate us and we teach love thy neighbor” (232).

Talousblogisti haastaa euroeliitin
http://areena.yle.fi/tv/1635252
Olisivatko lääkkeet toisenlaiset, jos talouskriisi olisi nuorempien taloustuntijoiden käsissä. Bloggaajat Antti Jauhiainen ja Antti Ronkainen kertovat, mikä mättää nykyanalyysissä.

Janus Putkonen – ”Bush ja Obama ovat pelkkiä nukkepresidenttejä”
http://bit.ly/O6nmhd
Korporaatio on salaliittoteorioiden äärellä, kun aamun vieraana on Verkkomedia.orgin päätoimittaja Janus Putkonen. Putkosen mukaan Yhdysvallat pyrkii maailmanpoliisin asemaan ja yhtenäiseen talousasemaan ja tässä suunnitelmassa kansallisvaltiot ja uskonnot ovat ikävästi tiellä.

Five atheists who ruin it for everyone else
http://www.salon.com/2012/08/04/five_most_awful_atheists_salpart/
Many notable atheists believe in some powerfully stupid stuff, thereby eroding the credibility of all atheists

Terveiset Syyriasta saivat toimittajat hiljenemään – MTV3:n haastattelussa Riiko Sakkinen
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=4268
Damaskoksesta Suomeen saapunut taiteilija Riiko Sakkinen oli tiistaina MTV3:n aamulähetyksen haastattelussa ja kertoi kokemuksensa Syyriasta. Suomalaistoimittajilla menivätkin ”pasmat sekaisin”, kun valtamedian propagandan vastaisesti Sakkinen kertoi, miltä asiat näyttävät syyrialaisen älymystön silmin.

Saksalaislehden artikkelit saattoivat estää lännen sotilaallisen väliintulon Syyriassa
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=4399
Saksalaisen laatulehden Frankfurter Allgemeine Zeitungin kesäkuisessa raportissa viitattiin silminnäkijälausuntoihin, joiden mukaan Houlan verilöylyn suorittivat Syyrian hallintoa vastustavat kapinalliset, ja rekonstruoitiin tapahtumien kulku. Valtamedia on pitkälti vaiennut raportista, mutta käsiteltiinkö sitä lainkaan YK:ssa? Kysyin artikkelin kirjoittajalta, onko hänellä tietoa tästä.

Peter Lodenius: Tuhat vuotta rahan valtaa Lontoon Cityssä
http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/2844214/tuhat-vuotta-rahan-valtaa-lontoon-cityssa
Lontoo on säilyttänyt keskeisen asemansa maailman rahamarkkinoilla, ei niinkään maan hallituksen nerokkaan politiikan ansiosta, vaan sen vuoksi, että rahan valta on niin vahva verrattuna hallituksen valtaan. Tämä johtuu osittain Cityn erikoislaatuisesta itsehallinnosta.

Antti Pesonen: Jytkyn takana jymäytys
http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/112992-jytkyn-takana-jym%C3%A4ytys
Perussuomalaiset näyttää olevan juuri sellainen oppositio, jota vallanpitäjät tarvitsevat. Ärhäkkä mutta suurissa asioissa vaaraton. Noita suuria asioita ovat Suomen jäsenyys eurossa, EU:ssa ja Natossa.

100 Million Poor People In America And 39 Other Facts About Poverty That Will Blow Your Mind
http://theeconomiccollapseblog.com/archives/100-million-poor-people-in-america-and-39-other-facts-about-poverty-that-will-blow-your-mind
Every single day more Americans fall into poverty. This should deeply alarm you no matter what political party you belong to and no matter what your personal economic philosophy is. Right now, approximately 100 million Americans are either ”poor” or ”near poor”. For a lot of people ”poverty” can be a nebulous concept, so let’s define it.

Federal Reserve Audit Bill Overwhelmingly Passes The House
http://www.huffingtonpost.com/2012/07/25/federal-reserve-audit-bill_n_1702879.html
WASHINGTON — In a rare moment of bipartisanship, the House overwhelmingly passed a bill by Rep. Ron Paul (R-Texas) to audit the Federal Reserve.

Peter Lodenius: Finanssimaailman mätä sydän
http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/2834409/finanssimaailman-mata-sydan
Otsikko ei ole minun vaan The Economist -lehden, mikä tietenkin tuhatkertaistaa sen painoarvon. Tämä viikkolehti nimittäin jos mikään ymmärtää Lontoon Cityn tärkeyttä. Tässä tapauksessa lehti kuitenkin on järkyttynyt pankkien äsken paljastuneesta järjestelmällisestä korkotasomanipulaatiosta, joka tuntuu osoittavan, ettei mihinkään enää voi luottaa rahamaailmassa.

Islaminvastainen räyhäjengi kotiumassa Suomeen
http://www.sorsafoundation.fi/tpl_site_01.asp?sua=1&lang=1&s=437
Finnish Defence League (FDL) kertoo Facebook-sivullaan olevansa ei-rasistinen ja ei-väkivaltainen järjestö. He kamppailevat omien sanojensa mukaan Suomeen pesiytynyttä ääri-islamilaisuutta vastaan. Sivulla on yli 2500 tykkääjää, mikä on jo noin puolet Sosialidemokraattisen puolueen tykkääjistä.

FDL blokattiin Tampereen Pride-kulkueesta
http://takku.net/article.php/20120721172332481
Ennakkotiedoista huolimatta English Defence Leaguen (EDL) mielikuvituksellisesti nimetty suomalainen jaosto Finnish Defence League (FDL) ei suojellut sateenkaariväen kulkuetta Islamin uhalta.

Antti Pesonen: Perussuomalaisten eurokanta on suuri hämäys
http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/111892-perussuomalaisten-eurokanta-on-suuri-h%C3%A4m%C3%A4ys
Perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Tossavainen kirjoitti Uuden Suomen blogissaan 19.7. ”Itse olen sitä mieltä, että Itämeren alueelle ja keskisen Euroopan alueelle pitäisi rakentaa löyhä valtioliitto. Se hoitaisi ne asiat, jotka on tarpeen yhdessä hoitaa. Muut asiat hoituisivat kansallisella tasolla.” Tossavainen jatkoi: ”löyhä valtioliitto niiden valtioiden kesken, jotka ovat keskenään samankaltaisia ja keskenään toimeen tulevia. Mielestäni se on perussuomalaisten keskuudessa vallitseva yleinen näkemys.” Tämä on todellinen uutinen.

Brysselin kone: Itsenäisyysmies haluaa kuopata EU:n
http://yle.fi/radio1/asia/brysselin_kone/eun_kuolema_36490.html
Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja Antti Pesonen haluaisi Suomen luopuvan eurosta ja eroavan EU:sta. Taistelua puolue on käynyt jo vuosia, mutta mitkä ovat tunnelmat nyt? Joko EU natisee liitoksissaan? Jos natisee, niin mitä EU:n jälkeen? Miten Suomi hyötyisi tilanteesta?

Puheenaihe: Humanismin alasajo loukkaa ihmisarvoa
http://bit.ly/LiPPNf
Se, mitä on pidetty hyödyttömänä, voikin nyt olla kaikkein tärkeintä, sanoo Aamulehden haastattelema Mirkka Rekola sivistyskriisistä. Hän on tamperelainen runoilija usealta vuosikymmeneltä.

VIERASKYNÄ: Demokratia edellyttää eläytymiskykyä
http://bit.ly/LrynKY
Hyvän elämän ehdot 6/6 Hyvinvointivaltion tulevaisuudelle on ratkaisevan tärkeää, pystymmekö asettumaan toisen asemaan.

Kaikille yhtä paljon? Uusi polvi puolustaa perustuloa
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/talous/kaikille-yhta-paljon-uusi-polvi-puolustaa-perustuloa
Perustulo tarkoittaa kaikille maksettavaa samansuuruista toimeentuloa. Se maksettaisiin tuloista riippumatta, ilman velvoitteita esimerkikisi työnhakemisesta. Ajatuksena on, että on oikeudenmukaista jakaa kaikille saman verran.

Kansojen varallisuuden ryöstöretki – Näin toimii Euroopan pysyvä vakausmekanismi
http://bit.ly/leW5RX
Kreikan, Irlannin ja Portugalin tukipakettien sijaan on korkea aika raottaa verhoa ja aloittaa keskustelu Euroopan vakausmekanismista (EVM), joka määrää eurokriisin tukipakettien sisällön. Jyrki Kataisen 13.5.2011 eduskunnalle jättämästä EVM:n perustamista koskevasta muistiosta* käy ilmi, että kyseessä on luxemburgilainen yritys, joka pyrkii maksimoimaan voittonsa ja jonka varallisuus tulee rahaliiton jäsenmailta.